Wij heten u van harte welkom in onze winkel in Almere (Haven) Stuur even een mailtje om een afspraak te maken -- Wel zo rustig - Wel zo persoonlijk ! --
De ontvanger kiezen, HD, SD, opnemen, keuze genoeg!
Nu je weet wat je allemaal wilt gaan zien en wat je er voor nodig hebt, komt nu de duurste keuze uit het traject aan bod: de ontvanger. Als je geinteresseerd bent in de nederlandse kanalen en niet genoeg hebt aan alleen de vrije zenders, is het goed om te bedenken dat Canaldigitaal, de provider voor de Nederlandse kanalen druk doende is om haar aanbod te verplaatsen van de Astra1 naar de Astra3, maar dat daar tevens gebruik wordt gemaakt van een nieuwe uitzendnorm, genaamd DVB-S2. DVB-S2 signalen zijn alléén te ontvangen met een DVB-S2 ontvanger en dat staat deze dagen gelijk aan een HD-ontvanger. Het geluk is dat HD-ontvangers momenteel steeds goedkoper worden, bovendien hebben HD-ontvangers een z.g. HDMI aansluiting, zodat hoe dan ook (of je nu SD of HD kijkt, de beeldkwaliteit altijd digitaal naar je tv wordt gebracht en dus altijd optimaal is.
Opnemen: Moderne ontvangers hebben over het algemeen een USB aansluiting, die ook gebruikt kan worden om via een USB stick of USB harddisk op te nemen. Houdt daarbij wel rekening met het feit dat je met een enkele tuner alleen maar kunt opnemen wat je kijkt, dus die functie is handig als je 's iets wilt opnemen terwijl je niet thuis bent, of een programma dat je kijkt voor later wilt bewaren. Wil je een opname maken terwijl je iets anders kijkt heb je een twintuner nodig, dat is één apparaat, waar 2 tuner-gedeelten in zitten. Deze tuners moeten ook 2 kabels vanaf de schotel hebben, denk hier dus goed bij na wanneer je de schotel kiest, want ook die moet dan dus 2 uitgangen hebben. Daarnaast is het fijn als de opnames die je maakt ongecodeerd zijn. Alle ontvangers in ons assortiment doen dat, dat is prettig, anders kan het zijn dat een opname na een bepaalde tijd niet meer te zien is en kan worden weggegooid.
Linux of 'gewoon': Een linux ontvanger staat over het algemeen voor een hobby ontvanger. De software wordt veelal geschreven door hobbyisten en vervangen de officiele software. Hierdoor kunnen onwaarschijnlijk veel extra functies aan het apparaat worden toegevoegd, denk aan mail lezen via de tv, uitzending gemist via internet, maar ook extra film informatie ophalen via film databases, maar ook foto's, films en muziek afspelen rechtstreekt vanaf je netwerk is een optie. Het probleem is, dat hoe meer functies beschikbaar zijn, hoe meer dingen je fout zou kunnen doen: een apparaat met 2 knoppen is makkelijker te bedienen dan één met 20. De functies in een linux ontvanger zijn dus legio, maar als je ze niet denkt te gaan gebruiken kun je beter voor een 'gewone' ontvanger kiezen. Een linux apparaat komt vrijwel nooit met een handleiding, omdat de extra functies zelf kunnen worden toegevoegd of verwijderd, een gewoon apparaat wel. Als je toch het beste van beiden wilt, kijk dan 's naar de VU+ ontvangers, deze ontvangers zijn goed uitontwikkeld en met de juiste software redelijk eenvoudig te bedienen en ook de software is eenvoudig via de netwerk aansluiting te updaten!
PVR - of niet? We hebben al gezien dat veel ontvangers een usb aansluiting hebben waarmee kan worden opgenomen, maar voor wie iets wil opnemen en iets anders tegelijkertijd kijken (let op, altijd maar op één tv! om 2 beelden te maken heb je 2 ontvangers nodig) heb je een Twin tuner nodig. De Rebox RE-8500HD-PVR is momenteel de enige ontvanger die naar onze mening met de originele (dus gedocumenteerde) software goed werkt.
Bekijk eens rustig de diverse ontvangers en hun beoordeling via onze prijslijst!